CVO Merchtem - Ternat
Tijd voor talent
Deze cursussen starten binnenkort

Algemene info Kookmodules: van Basis tot Feestelijk Koken

cvo om

Onze kookcursussen zijn geschikt voor de amateurkok maar een aantal cursussen zijn ook onderdeel van beroepsopleidingen Hulpkok en Grootkeukenmedewerker 


Wij bieden verschillende modules van telkens 17 lessen en een jaaropleiding van 34 lessen.

Eerst komen de startmodules ’Basiskoken Herfst/Winter’ en ’Basiskoken Lente/Zomer’ aan bod. Hier wordt de nadruk gelegd op de snij- en baktechnieken en bereidingswijzen. Deze worden toegepast in eenvoudige, eigentijdse gerechten.
Je kan kiezen tussen een module waarbij je wekelijks of om de 2 weken les hebt.

Daarna bieden we de jaaropleiding ’Lekker voor Elke Dag’ aan waar de basistechnieken verder worden uitgebreid met de nadruk op dagschotels met Vlees, Gevogelte en Vis.

Heb je al meer ervaring? Ga dan voor ’Gastvrij Feestelijk Koken’.

Of heb je meer interesse in het bereiden van broodsoorten, gebak, koekjes, ... dan zijn er de cursussen ’Bakken Basis’ en ’Nagerechten’.


Wil je op een professionele manier leren werken in de keuken?

Dan kan je aan ons CVO starten met de beroepsopleiding Hulpkok of Grootkeukenmedewerker. Daarna kan je aan de slag in de horeca onder (bege)leiding van een chef.

Tijdens dit schooljaar bieden we volgende modules aan uit de opleiding Hulpkok:

Tijdens dit schooljaar bieden we volgende modules aan uit de opleiding Grootkeukenmedewerker:

Meer info over de beroepsopleiding Hulpkok en Grootkeukenmedewerker vind je hier.


Aan jou de keuze!

Maak aan de rechterkant je keuze.


MEER INFO:

  • Aangepaste kokskledij en gebruik van messenset is verplicht.
    Je kan deze kokskledij en messenset eventueel via het cvo aankopen (Kokskledij: max. € 70 - Messenset: max. € 40)
  • Medisch attest vereist bij aanvang cursus
  • Premie voor werknemers in de horecasector voor de opleiding Hulpkok:
    Werknemers in de horecasector die zich inschrijven voor een module of een opleidingstraject in het studiegebied ‘Voeding’, kunnen hiervoor een premie aanvragen bij Horeca Vorming Vlaanderen. Als cursist moet je voldoen aan deze voorwaarden:
    • Je bent ingeschreven als werknemer in de horeca (PC 302) bij aanvang van de module én op het moment dat de aanvraag voor financiële tussenkomst wordt ingediend.
    • De persoon/partij die het inschrijvingsgeld van de cursist betaalt, dient de aanvraag in.
    • Je bent geslaagd voor de module.
    • Jij of de persoon/partij die je inschrijvingsgeld betaalt, dient de aanvraag in vóór de start van het nieuwe schooljaar.

Denk je te voldoen aan de voorwaarden? Surf dan naar www.fanvanhoreca.be/premiecvo
Mails kan je sturen naar vormingvlaanderen@horeca.be
Telefoon: 02 513 64 84