CVO Merchtem - Ternat
Tijd voor talent
Deze cursussen starten binnenkort

Italiaans Koken Vervolg - Workshop van 5 sessies

Nog meer lekkere Italiaanse recepten en smaakvolle streekgerechten, met ruime fascinerende achtergrondinformatie.

PROGRAMMA:

  • Antipasto
  • Primo
  • Secondo
  • Dolci

We leren dus een volledig Italiaans menu klaarmaken. Bovendien proeven we ook heerlijke Italiaanse wijnen. 

Groot keukenmes en bewaardoos meebrengen.

VOORKENNIS:

  • Geen 

PRAKTISCH:

  • Klik rechts je lesdag aan voor de praktische info en de kostprijs van deze cursus.  

  • Klik hier voor meer info over de lesplaats.
  • Wil je meer info in detail, kom dan zeker naar onze OPENDEURDAG op
    zaterdag 26 augustus 2017 van 10.00 u. tot 13.00 u. in MERCHTEM en van 13.30 u. tot 16.30 u. in TERNAT.  

Hier leer je de fijne knepen van "la vera cucina italiana".  Nu is het moment gekomen om dieper in te gaan op de typisch Italiaanse ingrediënten en regio’s. Van pasta tot risotto, van vlees tot vis, van de ontelbare groentenvariëteiten tot de meest fantasierijke antipasti. De Italiaanse keuken is gebonden aan verschillende plaatselijke tradities en is daarom zeer gevarieerd. De meest geliefde bereidingen uit het Noorden: safraanrisotto, risotto met bospaddestoelen, de verfijnde truffel ... uit het Zuiden: verse pasta, smaakvolle en verrassende groenten, bottarga-eieren, ... lekkere vleesgerechten uit de berggebieden en typische visbereidingen uit de kuststreken.

Per les snijden we een thema aan, in diverse variaties en bereidingen. De sleutelwoorden van deze doe-cursus zijn: herkomst en versheid van ingrediënten, geuren - kleuren - smaken, een blik op de gebruiken in de traditionele Italiaanse keuken, doorspekt met tips en weetjes, plezier in de keuken en genieten aan tafel, eenvoudig - lekker - gezond.

En vergeet niet: het belangrijkste ingrediënt van de mediterrane keuken is "een flinke dosis fantasie"

Inschrijven

KLIK op DAG of PERIODE

 
: Reeds gestart
 
: Start binnenkort