CVO Merchtem - Ternat
Tijd voor talent
Deze cursussen starten binnenkort

Basiskoken Herfst/Winter - Module van 17 weken

Deze cursus is geschikt voor de amateurkok maar is ook de start van de beroepsopleiding Hulpkok en Grootkeukenmedewerker (module ’Initiatie Warme Keuken’).

Meer info over de beroepsopleiding Hulpkok vind je hier.


Ga je mee op stap in de culinaire wereld?

Deze basiscursus schenkt veel aandacht aan snij- en kooktechnieken, bereidingswijzen en gaartijden.

Dit passen we toe in eenvoudige, eigentijdse gerechten, van aperitiefhapje tot dessert.

Wedden dat je de smaak te pakken krijgt!


PROGRAMMA:

Dit is de ideale lessenreeks om met groeiend vertrouwen in de keuken aan de slag te gaan.

De nadruk ligt hier op de basistechnieken. Vooral de verschillende snijtechieken, kooktechnieken, gaartijden en bereidingswijzen komen uitgebreid aan bod.

Deze passen we toe op eigentijdse gerechten met verse seizoensgebonden producten.

Een voorbeeldje:

  • Tomaat Monegasque
  • Quiche Lorraine
  • Waterzooi van vis met tonaardappelen

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Verantwoord leren kiezen, bewaren, reinigen en panklaar maken van producten uit de dagelijkse keuken.
  • Elementaire snijtechnieken correct toepassen.
  • Diverse bereidingswijzen van vlees, vis, groenten, fruit, aardappelen ... uitvoeren.
  • Elementaire bereidingswijzen uitvoeren zoals blancheren, grillen ...
  • Eenvoudige, lekkere, warme sauzen bereiden op basis van een roux en andere bindmiddelen.
  • Koude emulsiesausen maken zoals mayonaise ...
  • Gerechten op smaak brengen met verschillende kruiden.
  • Gebruik van verschillende fonds (gevogeltefond, wildfond ... ) als basis van fijne sauzen en heerlijke gerechten

VOORKENNIS:

  • Geen

PRAKTISCH:

  • Klik rechts je lesdag aan voor de praktische info en de kostprijs van deze cursus.
  • Ingrediënten: € 9 per les (te betalen voor de start van de module)
  • Klik hier voor meer info over de lesplaats.
  • Wil je meer info in detail, kom dan zeker naar onze OPENDEURDAG op
    zaterdag 26 augustus 2017 van 10.00 u. tot 13.00 u. in MERCHTEM en van 13.30 u. tot 16.30 u. in TERNAT.  


Binnen de nieuwe modulaire structuur leer je even vlot én aangenaam koken als voorheen.

Je kan nog geen ei bakken? Geen nood! Binnen het jaar ben je een geoefende keukenprins(es). Deze lessenreeks maakt je tot chefkok in je eigen keuken.
Op niveau 1 leer je stap voor stap de basisprincipes van het koken.

Het blijft niet enkel bij lekker koken, je krijgt ook deskundige uitleg over heerlijke gerechten, over verrassende combinaties, over fraaie presentaties, over moeilijke culinaire termen. De vele praktijktips en waardevolle suggesties krijg je er nog bovenop. Binnenkort verras je iedereen met je kookkunst!.

Inschrijven

KLIK op DAG of PERIODE

 
: Reeds gestart
 
: Start binnenkort