CVO Merchtem - Ternat
Tijd voor talent
Deze cursussen starten binnenkort

Basiskoken Lente/Zomer Koude Keuken - Module van 17 weken

Deze cursus is geschikt voor de amateurkok maar is ook de start van de beroepsopleiding Hulpkok en Grootkeukenmedewerker (module ’Koude Keuken’).

Meer info over de beroepsopleiding Hulpkok vind je hier.


Oefen de geleerde basistechnieken en breid je kennis uit met nieuwe bereidingswijzen.

De koude keuken houdt meer in dan wat je misschien denkt.

Ontdek creatieve hapjes, originele salades, heerlijke hoofdgerechten en zalige desserten.

En leer hoe je je bord mooi kan dresseren.

PROGRAMMA:

We bereiden onze basiskennis verder uit. We passen deze nieuwe technieken toe in eigentijdse gerechten en we genieten samen van gerechten van het seizoen.

Een voorbeeldje:

  • Vitello tonato
  • Lauw-warme salade met gerookte kip en gebakken scampi
  • Sabayon ’Gritti Palace’

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Elementaire kooktechnieken toepassen in functie van de doelstelling o.a. stoven, bakken ...
  • Gebruik van verse kruiden.
  • Creatieve hapjes en gezonde snacks klaarmaken.
  • Originele salades bereiden.
  • Heerlijke eenpansgerechten creëren.
  • Desserten maken om van te smullen.
  • Tips om overschotjes te verwerken.
  • Je gerecht creatief schikken op het bord.

VOORKENNIS:

  • Geen

PRAKTISCH:

  • Klik rechts je lesdag aan voor de praktische info en de kostprijs van deze cursus.
  • Ingrediënten: € 9 per les (te betalen voor de start van de module)
  • Klik hier voor meer info over de lesplaats.
  • Wil je meer info in detail, kom dan zeker naar onze OPENDEURDAG op
    zaterdag 26 augustus 2017 van 10.00 u. tot 13.00 u. in MERCHTEM en van 13.30 u. tot 16.30 u. in TERNAT.  


Inschrijven

KLIK op DAG of PERIODE

 
: Reeds gestart
 
: Start binnenkort