CVO Merchtem - Ternat
Tijd voor talent
Deze cursussen starten binnenkort

Gastvrij Feestelijk Koken Lente/Zomer - Module van 17 weken

Als vervolg op Gastvrij Feestelijk Koken Herfst/Winter gaan we verder op ontdekkingstocht in de wereld van de gastronomie.
We duiken in creatieve en feestelijke thema’s met aandacht voor planning, presentatie, tafelschikking en bediening.

PROGRAMMA:

In deze cursus leer en oefen je de diverse kook- en serveertechnieken aan de hand van feestelijke en trendy menu’s. Met het oog op de verschillende feesten in de loop van het jaar gaat onze aandacht naar de seizoensgebonden keuken. En we leren hier ook meer over welke wijnen bij onze gerechten passen.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het voorbereiden van een feestmaaltijd: planning, aankopen, ...
  • Het bereiden van een volledige maaltijd bestaande uit een voorgerecht en/of soep, hoofdgerecht, dessert en/of gebak, rekening houdend met de seizoenen.
  • De nadruk ligt op zelfstandig werken.
  • We besteden ook aandacht aan aperitief met bijhorende hapjes en wijnen die bij het gerecht passen.
  • Afleidingen maken van sauzen met vis, schaal- en schelpdieren, vlees, gevogelte, ...
  • Ook het opdienen van de gerechten en de schikking van een feesttafel komen aan bod.

VOORKENNIS:

  • Geslaagd zijn voor Basiskoken Herfst/Winter (Initiatie Warme Keuken), Basiskoken Lente/Zomer (Koude Keuken) en Lekker voor elke dag (Dagschotels Vlees en Vis) of al verworven basiskennis van technieken, bereidingen en keukenterminologie kunnen bewijzen.

PRAKTISCH:

  • Klik rechts je lesdag aan voor de praktische info en de kostprijs van deze cursus.
  • Ingrediënten en wijnen: € 14,5 per les (te betalen voor de start van de module)
  • Klik hier voor meer info over de lesplaats.
  • Wil je meer info in detail, kom dan zeker naar onze OPENDEURDAG op
    zaterdag 26 augustus 2017 van 10.00 u. tot 13.00 u. in MERCHTEM en van 13.30 u. tot 16.30 u. in TERNAT.  

Inschrijven

KLIK op DAG of PERIODE

 
: Reeds gestart
 
: Start binnenkort