CVO Merchtem - Ternat
Tijd voor talent
Deze cursussen starten binnenkort

Wijnen 2C - Wijn & Gastronomie Specialisatie - Module van 17 weken

90% van de wijnen drinken we bij één of andere vorm van ’eten’. Hoe kan een gerecht onze wijn beïnvloeden en omgekeerd? We duiken de keuken in waar we wijn proeven, gerechten klaarmaken, kruiden en aanpassen om zo de perfecte combinatie te bereiken.

PROGRAMMA:

  • We analyseren gerechten en kiezen bij elk gerecht een gepaste wijn.

  • Elke week bespreken we een ander thema: vis, vegetarisch, vlees, feestelijk, hapjes, seizoensgroenten, druif gerelateerd ...

  • We maken gerechten klaar en passen het gerecht aan aan onze wijn.

  • We genieten van onze gerechten met bijpassende wijnen.

  • En we geven feedback over de gerechten en de wijnen.

Beoordelingen van de eindwerken door externe juryleden: zie beoordeling eindwerken.pdf

VOORKENNIS:

  • Geslaagd zijn voor ’Wijnen 2B - Degustatie Wereldwijnen’ of gelijkwaardig niveau kunnen bewijzen.

PRAKTISCH:

  • Klik rechts je lesdag aan voor de praktische info en de kostprijs van deze cursus.  
  • Klik hier voor meer info over de lesplaats.  
  • Dranken: € 14 per les (te betalen voor de start van de module) 

 

Inschrijven

KLIK op DAG of PERIODE

 
: Reeds gestart
 
: Start binnenkort